Ознака: инвестиции

Според Битиќи и Викерс, инвестициите во енергетика и инфраструктура се можности...

Можностите за продлабочување на економската соработка меѓу Македонија и Обединетото Кралство беа разговарани на средбата помеѓу вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи и Мартин...

ЕИБ: И покрај влошените услови фирмите од Централна, Источна и Југоисточна...

Фирмите од Централна, Источна и Југоисточна Европа, и покрај влошените услови за финансирање во втората четвртина од минатата година, планирале да ги зголемат инвестициите,...

Според Бесими, раст на економијата ќе се постигне преку реформи и...

Во 2023 година ќе продолжиме со конзистентните политики зашто пред нас повторно е година со предизвици, можеме да поддржиме раст преку реформи и зголемување...

Повеќе народни пари за продуктивни инвестиции, помалку за покривање финансиски пропусти

Вкупниот долг за струја само на „Железници-транспорт“ и на Клиничкиот центар изнесува близу 14 милиони евра. Ако Владата веќе решила да ги покрие овие...

Вкупни инвестиции од милијарда евра и удвојување на бројот вработени во...

Директорот на Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони (ТИРЗ), Јован Деспотовски очекува до крајот на 2024 година да се оствари зацртаната цел од една...

Има понуда од инвеститор за проектот на Чебрен вреден 800 милиони...

Во услови на енергетска криза се ставаат во функција сите расположливи капацитети за производство на струја со кои располага државата, а од кои поголемиот...

Владиниот тим во ОАЕ лови инвестиции од богатиот Фонд за развој...

Премиерот Димитар Ковачевски заедно со министрите за финансии Фатмир Бесими, за транспорт и врски Благој Бочварски и за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски...

Бесими и Ковачевски ќе бараат инвеститори во Абу Даби

Со премиерот Димитар Ковачевски одиме во Абу Даби како продолжение на она што го правевме досега, да изнајдеме инвеститори со директни комуникации за нашите...

Државата ќе обезбеди 100 милиони евра за справување со енергетската криза...

Повеќе од 100 милиони евра обезбедува државата за справување со енергетската криза и за капитални инвестиции за подобрување на комуналната инфраструктура во општините. Вчера...

Странски пари влегуваат во бразилските клубови

Предвидувањата се дека најмалку 10 бразилски клуба што сега се во сопственост на навивачи, во следните две години ќе станат компании во посед на...