Ознака: изборот

Тивок бојкот наспроти тивка поддршка: Улогата на Албанците во изборот...

Дали цензусот за претседател се постигна со гласовите на Албанците? Кои беа реализираните сценарија на албанските политички партии и коалиции околу изборот на претседател?...

Што е изборот – со Бугарите или без нив?

Уставот влезе во процедура, Македонија допрва ќе се вплеткува во неа. Кое било решение е избор меѓу поголемото и помалото зло. А не може...

Изборот е ваш, ама нека биде по наше

Наместо да се остави простор за поширока, стручна, непристрасна дебата внатре во македонското општество за прифатливоста или неприфатливоста на овој предлог, странските политички емисари...

Како да го намалите стресот со изборот на вежбање

Вежбањето и физичката активност носат многу придобивки за телото на физичко и ментално ниво. Тие не само што служат за останување во форма и...