Ознака: Зоранчо Митровски

Митровски доби двегодишна условна казна за „Империја”, треба да плати и...

Врз основа на признание на вина, Основниот кривичен суд Скопје на Зоранчо Митровски му изрече условна казна затвор од две години, во раздвоената постапка...

На 30 март пресуда за обвинетиот во „Империја“ којшто призна вина

Основниот кривичен суд Скопје на 30 март ќе ја објави пресудата за второ обвинетиот во случајот „Империја“ Зоранчо Митровски, којшто призна вина за делата...

Обвинетиот Митровски ја призна вината во „Империја“, постапката ќе се раздвои

Обвинетиот Зоранчо Митровски ја призна вината во случајот „Империја“, по што Основниот Кривичен суд Скопје одлучи дека по однос на овој обвинет, постапката ќе...

Кадиев: Ни оди во прилог тоа што сведоците велат дека Јанева...

Адвокатот на Катица Јанева, Дељо Кадиев, по судењето за случајот „Рекет“, изјави дека имало неконзистентност во изјавите и потврди дека на неговата клиентка ѝ...