Ознака: Зибери

Екипи на Омбудсманот наоѓале готови документи на граѓани, Зибери апелира МВР...

Народниот правобранител му укажува на Министерството за внатрешни работи да се реорганизира за да го нормализира издавањето готови лични документи на граѓаните кои веќе...

Зибери: Има елементи на повреда во однос на пречекорување на овластувањата...

Народниот правобранител во извештајот за случувањата во затворот „Идризово“ кога беа повредени полициски службеници и затвореници констатирал пречекорување на овластувањата на полицијата. - Заврши процесот...

Има многу отворени прашања на кои треба да се одговори за...

Народниот правобранител Насер Зибери вели дека има многу отворени прашања на кои треба да се одговори во врска со инцидентот што викендот се случи...

Зибери: Измените на Кривичниот законик требаше да бидат донесени со сериозна...

Народниот правобранител Насер Зибери смета дека измените на Кривичниот законик се проблематични од аспект на процедурата, бидејќи била кратка без можност за сериозна расправа. Правобранителот...

Зибери: Има сериозна повреда на правата на граѓаните на Онкологија

Примерот на Онкологија е само еден од примерите кои најпластично ги покажуваат проблемите со кои се соочуваме во здравството и морам да констатирам дека...

Зибери: Амнестија и намалување на затвориските казни за 30 отсто е...

Амнестијата и намалувањето на затворските казни за 30 отсто е само еден од начините за намалување на прекубројноста во затворите, посебно во Идризово и...

Да се разгледа можноста за покривање на трошоците за сите што,...

Владата уште еднаш да ја разгледа можноста за евентуално покривање на трошоците во најмала рака за личните карти, обврска која се наметнува со самиот...

Зибери: Без поактивна улога на сите сегменти на власта, тешко дека...

Народниот правобранител Насер Зибери лично се сомнева дека има доволна спремност, капацитет и ресурси во надлежните институции да се промени состојбата со ниската доверба...

ДУИ го извлече Зибери како адут против Заев и Мицкоски

Уште пред вчерашната конвенција во Крани, на која ДУИ го откри својот адут за премиер Албанец како услов за сите евентуални коалицирања, двете најголеми...