Ознака: здравје

После бомбардирањето на НАТО ќе се испитува здравјето на луѓето во...

Претседателката на српското Собрание, Маја Гојковиќ денеска предложи формирање на Комисија, која ќе има задача да ги истражи последиците по здравјето на граѓаните на...

Недостигот од витамин Д е ризик по здравјето

Недостигот од витамин Д го загрозува здравјето. Единствен одговор е превенцијата, смета специјалистката за биохемиска анализа Афродита Танеска, дипломирана медицинарка, лабораториска техничарка од Здравствениот...

Овошните сокови со шеќер во големи количини се штетни за срцето

Овошните сокови што содржат додаден шеќер во големи количини се опасни за срцето и значително го зголемуваат ризикот од други заболувања, тврди една американска...

Поместување на часовикот и вашето тело

Поместувањето на стрелките на часовникот при летното сметање на времето со себе обично носи и ненаспаност и замор. Еве некои проблеми кои можете да ги...

Промената на времето влијае на здравјето на хронично болните

Промени на крвниот притисок, главоболки, вртоглавици, лоша циркулација на крвни садови, деновиве имаат хронично болните и другите пациенти поради наглите температурни разлики. -...