Ознака: заушки

Во март зголемен бројот на заболени со овчи сипаници, регистрирани и...

Во текот на март пријавени сe вкупно 1.431 заболени од акутни заразни заболувања што е зголемување за 27 проценти во однос на февруари. Најчесто...

Висок процент невакцинирани деца

Во Црна Гора и натаму е висок процентот на невакцинирани деца против мали сипаници, рубеола и заушки. Процентот на невакцинирани деца изнесува 25 отсто,...