Ознака: заслужува

„Танец“ заслужува свој дом

Завршен концерт на најуспешниот ансамбл Националниот ансамбл за народни игри и песни „Танец“ и годинава традиционално ја заокружува исклучително успешната концертната сезона, со ексклузивен новогодишен...

Секој мандатар заслужува шанса во првите 100 дена

Дали работите ќе значат нов почеток, зависи од Димитар Ковачевски, како нов лидер на СДСМ и мандатар на Владата. И ќе повторам дека, и...

Секој народ има влада каква што заслужува

Поразот на лабуристите во Велика Британија е веројатно најневажната работа за просечниот Македонец. Тој претпочита да остане во својата „оаза“ на самосожалување и патетика,...

Дичо Зограф и неговото дело заслужуваат музеј

Сашо Цветковски, историчар на уметноста Сашо Цветковски, научниот советник во истражувачкиот центар за културно наследство „Цветан Грозданов“ при МАНУ, вели дека сѐ уште не е...