Ознака: Загубена

Австралиските власти во темелна потрага по загубена радиоактивна капсула

Властите ја засилуваат потрагата по малата високорадиоактивна капсула, за која веруваат дека паднала од камион додека се пренесувала низ Западна Австралија Сребрената капсула содржи мало...

Германско истражување: Секој петти пациент ја загубил битката со коронавирусот

Еден од петмина пациенти кои во Германија биле хоспитализирани поради ковид-19 подлегнал на болеста, а стапката на смртност се искачи на 53 отсто за...

Загубената срничка Бамби стана домашно милениче

Децата од селото Белица често нѐ посетуваат за да ја погалат прекрасната срничка, која е многу питома и сакана од сите што барем еднаш...