Ознака: Животински видови

Речиси половина од животинските видови во опаѓање

Речиси половина од животинските видови во целиот свет моментално минуваат низ фаза на намалување на големината на популацијата, според новата студија. Студијата, објавена неодамна, ги...

„Невидливи“ животински видови на улиците

Додека жителите на градовите во светот се наоѓаат изолирани во своите домови, а мерките за ограничено движење се сѐ построги, животните ја користат можноста...

Животински видови што исчезнаа во 2018 година!

Една студија објавена во научното списание „Сајанс адвенс“ открива дека веќе влеговме во шестата историска ера на масовно истребување на животинските видови Како директна последица...