Ознака: Живко

Живко Мукаетов назначен за почесен конзул на Кралството Норвешка

Конзулатот на Кралството Норвешка во Скопје од вчера официјално почне со работа, а за почесен конзул на Кралството Норвешка во Скопје е назначен Живко...

Почина Живко Дуковски

ИН МЕМОРИАМ Македонскиот спорт загуби уште една голема легенда. Во 84-та година животната сцена ја напушти Живко Дуковски, големиот боксерски шампион, тренер и функционер. Тој...

Излезе новиот роман на Живко Грозданоски

Од печат излезе новиот роман на Живко Грозданоски, насловен „Писмо за Глорија“, како 216. издание во едицијата „ПРОаЗА“ на издавачката куќа „Или-или“. - По успешната...

Моќна и обединета бизнис-заедница значи силна економија!

Ако 20 отсто од луѓето го напуштиле регионот, тоа значи барем 20 отсто помалку таленти и вештини, 20 отсто помалку креативен потенцијал, а на...

Расказот „Пура во Осака“ добитник на наградата Живко Чинго

Расказот „Пура во Осака“, под шифрата „Архина“, е добитник на наградата „Живко Чинго“ за 2021 година, која Општина Охрид ја доделува по повод традиционалната...

Прозата на Живко Грозданоски (4)

Главата 45 (стр. 236-244) од вториот дел („Празнина“) игра клучна улога за романот „Последното име...“ од писателот Грозданоски, и тоа по неколку основи: а)...