Ознака: женски

Пештерскиот човек што им сечеше по една града на своите...

Чувствувајќи дека не може да се вклопи во општеството, започнал да живее во пештери на планини, каде што преживувал исклучиво јадејќи по неколку лажици...

Сите наградени раскази се напишани од женски автори

Резултати од Конкурсот за краток расказ на „Нова Македониjа“ Шест жени се автори на најдобрите кратки раскази за 2022 година, според резултатите од годинашниот анонимен...

Женски Тур де Франс по 33 години!

Тур де Франс за жени се одржуваше од 1984 до 1989 година, но беше откажан поради „недостигот од економска рамнотежа“ Следната, 2022 година, по 33-годишна...

Турнирот на кандидатките – најсилниот женски турнир во историјата

Во Казањ се игра најсилниот женски турнир во историјата и со рекорден награден фонд од 200.000 евра. Победничката ќе ја предизвика актуелната и 17-та...

Имаме женски филм, со женски ликови и приказни, што тука е...

Во чест на филмот „Втора шанса“ на режисерката Марија Џиџева, што го отвори 22-то издание на „Скопје филм фестивал“ во Младинскиот културен центар се...