Ознака: екстремни десничари

Германија го сузбива „Граѓанското движење на рајхот“ осомничено за планирање државен...

Во рации уапсени 25 десничарски екстремисти Дваесет и пет десничарски екстремисти од таканареченото „Граѓанско движење на Рајхот“ се уапсени во Германија, изјави денеска портпаролот на...

Неонацистите повикуваат „намерно да ги инфицираат“ Евреите и муслиманите со коронавирус

Неонацистите и екстремно-десничарските активисти бараат од нивните следбеници „намерно да ги инфицираат“ Евреите и муслиманите со коронавирус, предупреди во четвртокот Агенцијата за борба против...