Ознака: домат

Македонскиот домат и јаболка сѐ помалку се (от)купуваат!

Причините за намалениот откуп се повеќеслојни: од неконтролираниот увоз, ниските откупни цени и намалениот интерес за продолжување на земјоделското (рано)градинарско производство. Поединечно најголемо намалување...

Доматот го намалува ризикот од срцеви заболувања

Според податоците на Центарот за контрола и превенција на болести, срцевите заболувања се водечка причина за смртноста во САД, но и на глобално ниво....

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

ПЕСНИ КРАТКИ - ЗА ПЛОДОВИ СЛАТКИ! (14) Овошје за кое многумина мислат дека е зеленчук, тркалезно, црвено и неопходно за летна салата. Можеби ви е...

Намалено производство, зголемени цени на доматот, краставицата, бостанот…

Намаленото производство ги крена цените на градинарските култури во струмичкиот регион. Доматите во зависност од квалитетот се откупуваат од 25 до 40 денари, зелката...