Ознака: договори

Меѓународните договори не се вечни

Доколку склучениот меѓународен договор не ги исполнува интересите на договорните страни или на една од потписничките или доколку можеби со неговата примена се загрозува...

Политиките и договорите спроведувани во спротивност на волјата на граѓаните се...

Евентуалниот неуспех на уставните измени, всушност, го делегитимира и Договорот за пријателство и соработка со Бугарија Местото на Договорот за соработка и пријателство со Бугарија...

Склучени се 6.906 договори за снабдување со топлинска енергија

Заклучно со вчерашниот ден, во ЕСМ Снабдување со топлинска енергија склучени се 6.906 договори за снабдување со топлинска енергија со потрошувачите и трендот на префрлување...

Како ќе се склучи договор за парно ако сопственикот на имотот...

Граѓаните кои што се топлат со парно треба да Договор за снабдување со топлинска енергија со ЕСМ Снабдување, на три пункта во Скопје -...

Договорите за парно ќе се праќаат и по пошта, а ќе...

Склучени се 950 Договори за снабдување со топлинска енергија со потрошувачите, во пунктовите на ЕСМ Снабдување со топлина ДООЕЛ Скопје, заклучно со денешниот ден...

ЕСМ деновиве ќе најде полесен начин за склучување на договорите со...

ЕСМ Снабдување со топлина ДООЕЛ Скопје во текот на наредните денови ќе проба да најде полесен начин како граѓаните да ги склучат новите договори за...

Добрососедските договори платформа и за политичка и за економска уцена

Првиот неуспешен обид за договор на цената за увоз на електрична енергија од Бугарија отвора низа прашања за бенефициите од добрососедските договори, но и...

Меѓународните договори произведуваат правни обврски – и за исполнување и за...

На домашната политичка сцена деновиве се разгоре жестока вербална дебата за ова прашање, на едната страна се оние што сметаат дека договорот со Бугарија...

Вучиќ и Рама: Нѐ чека тешка зима, но затоа потпишавме повеќе...

Нѐ чека тешка зима, но затоа потпишавме повеќе договори, кои ни овозможуваат заедно да ја пребродиме и заедно да истапиме пред Европската Унија за...

Асиметричност не е второ име на македонските билатерални договори

Според техничкиот шеф на бугарската дипломатија, Светлан Стоев, преговорите на експертско ниво меѓу Скопје и Софија се во тек, а на македонската страна ѝ...