Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25282)

Втора титула за Милвоки, Феникс продолжува да ја чека првата

Во 1971 година, Милвоки ја освои првата титула, кога за тимот играа Карим Абдул-Џабар и Оскар Робертсон. Феникс третпат играше во финалето, прво по...

ЛОИ – натпреварувањата почнаа, утре отворање, не се исклучува откажување…

Не можеме да предвидиме што ќе се случува со бројката на нови случаи. Се договоривме дека врз основа на ситуацијата со коронавирусот, повторно ќе...

А што со новото лице на политиката?!

Но мора да се биде реален и да се каже оти дури и да заживее некаков граѓански активизам, под што, јасно, не се подразбираат...

„Владини невладини“

Оваа теза тврди дека тој што ве плаќа тој ве поседува, бидејќи парите купуваат, а ние сме индивидуи, организации, без интегритет и професионалност Малку треба...

Европската интеграција на Македонија – оживување на процесот

Процесот на европска интеграција за Македонија е во ќор-сокак. Поточно, нема никакво поместување на патот кон Европската Унија за ниту една од земјите на...