Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25199)

Одземањето на придавката „македонски“ не е само граматичка грешка

Индолентното однесување на Обединетите нации, за својот дел од обврските спрема нашата земја, треба да ни биде „врескава опомена“ дека е отворен нов, длабок...

Нормално дека Моника Терон и Владимир Владимирович ќе се вљубат

И така ФБИ-агентката Моника Терон и инспекторот на Интерпол, Владимир Владимирович Сорокин, ќе мора да дојдат од САД и Русија во Нордистан, оти низ...

Официјална Софија повторно ќе биде пречка за Европската Унија

Што можеме да очекуваме од новата бугарска политичка партија? Одговорот е многу едноставен: Ништо ново! Во предизборниот период, Слави Трифонов напиша: „Предлог до Македонците,...