Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24992)

Здрава храна

Диета со лубеница ќе ви помогне брзо да ослабите Лубеницата е вкусна, освежувачка, здрава и евтина. Ова овошје содржи 92 отсто вода, што е одлична...

Кремовите за сончање може да го намалат производството на...

Кремовите за сончање се клучни за заштита на кожата од рак. Меѓутоа новата студија укажува дека тие исто така може да предизвикаат недостиг од...

Решена тајната за формирањето на континентите

Научниците од универзитетот за технологија „Далијан“ и од Кинескиот универзитет за геологија во Хонгконг, како и американските универзитети „Хемптон“ и „Нортистерн“, презентираа решение за...

Десет одговори на најчестите прашања за коронавирусот

Со секој нов ден на епидемијата се јавуваат десетици нови прашања за коронавирусот. Луѓето се уплашени и загрижени, а пандемијата постојано го побива она...

Занимливости

Воената машина на Леонардо да Винчи- прототип на модерните тенкови Леонардо ја дизајнирал оваа машина во 1487 година, додека бил под покровителство на миланскиот владетел...

Панорама / Со џипови за повисок авторитет

Атина - Голем број луѓе учествувале на протестите што се одржаа во Солун и во Атина, а црковните камбани низ Грција чукале во знак...

Азбестот од Титовиот „Галеб“ како еколошка бомба!

ХРВАТСКА Жителите на Задар се загрижени за своето здравје поради депонирањето на 78 тони азбест што беше изваден од бродот „Галеб“, со кој пловеше поранешниот...

План за инвестиции и распределба на фондовите за ковид 19

Досега беа организирани многу самити на меѓународно и на регионално ниво за поголема економска интеграција на Западен Балкан, но сите тие беа во духот...

Стотици фирми зеле помош од државата, но не дале плати

Работодавци од Скопје, Тетово, Гостивар, Струга… зеле финансиската поддршка од државата за исплата на плати, но не им ги исплатиле на работниците, покажала анализата...

Поевтинува црното злато, но трошоците растат

Поевтинувањето на горивата е присутно насекаде во Европа, како и во нашата држава, а транспортерите укажуваат дека тоа само делумно ги ублажува последиците од...