Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24693)

Војна против лагите

Македонија реши да се фати во костец со проблемот наречен лажни вести, преку промовирање акциски план со вклученост на сите сегменти во општеството. И...

Македонија се смалува за Македонците

Настани, симболи, алузии По распадот на Југославија, колку што се градеше Македонија како нова уставотворна држава, толку во неа, за сметка на други внатрешни и...

Посебните училишта сегрегираат

(Повод: Новиот предлог-закон за основно образование во однос на вклучувањето на учениците со попреченост во редовната настава) Мрежата за заштита од дискриминација ја поздравува заложбата...