Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24640)

„Стихувалки“ вторпат во Скопје

Второто издание на фестивалот на поезија за деца „Стихувалки“ ќе се одржи денеска, во 18 часот, во „Салонот 19,19“ во КИЦ. Фестивалот од годинава...

Промоција на „Татковината во детските срца“ во Штип

Во националната универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ во Штип денеска, во 12 часот, ќе биде промовирана книгата „Татковината во детските срца“ на Марија Таушанска, заеднички...

„Фикшн“ пред сѐ е семејство, па бенд

Петар Ѓуревски (вокал), Виктор Захариев (гитара, придружни вокали) и Филип Андонов (гитара, придружни вокали) го сочинуваат бендот „Фикшн“. Теодор Теодосиевски (тапани) им се приклучува...

За концертот на Стинг се очекуваат околу 30 илјади посетители

Има многу ѕвезди во шоу-бизнисот, ама малку извонредни музичари, а несомнено Стинг е еден од нив, рече Влатко Стефановски, кој ќе биде специјален гостин...

Без иновативност нема конкурентност

ЕУ-фондовите недоволно се искористуваат, пред сѐ, поради комплексните апликации што ги нудат програмите и капацитетот на нашите мали и средни претпријатија Зајакнување на капацитетите на...

Младите најпогодени од невработеноста

Еден од елементите за невработеноста се високите очекувања што младите ги генерираат по завршување на школувањето, кога често очекуваат идеална работа, со висока плата,...

Охрид се движи кон загрозеното светско наследство

Oрганизацијата за oбразование, наука и култура на Обединетите нации (УНЕСКО) во најновиот нацрт-извештај препорачува охридскиот регион од категоријата светското културно и природно наследство да...

Пендаровски потпиша укази за прогласување на 21 закон

Претседателот Стево Пендаровски потпиша укази за прогласување на 21 закон, кои не беа потпишани од неговиот претходник Ѓорге Иванов. Како што соопштија од претседателскиот кабинет,...

Прекројување на границите на Балканот ќе предизвика опасен домино-ефект

Промената на границите на Косово ќе им го олесни патот на босанските Срби да се обединат со Србија Албанските владини претставници не се многу убедливи...

Дали е на повидок решение за СЈО?

Условот за добивање позитивен извештај од Европската комисија за спроведените реформи, пред очекуваниот извештај на 29 мај, Владата го сведе на решение за судбината...