Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24533)

„Хуверхоник“ во Македонската филхармонија

Концертот на трипхоп-бендот „Хуверхоник“ е закажан за 29 март, во салата на Македонската филхармонија. Бендот ќе одржи концерт во Скопје, во рамките на својата балканска...

Дното на Охридско Езеро преполно со залутани риболовни мрежи

Досега се извадени вкупно 12 километри рибарски мрежи, што е многу мал дел во споредба со другите мрежи, кои сѐ уште се залутани на...

Концертот „Засекогаш во срцата“ ќе нѐ потсети на хитовите на Тоше

Камерниот оркестар на Битола годината ја започнува со концерт посветен на најголемите македонски евергрини и незаборавни песни од нашата легенда Тоше Проески, кои на...

Потрага по високата верност

Последнава деценија и пол веќе можеме да говориме и за некој поиздржан генерациски настап со пробивот на десетина млади автори, од чии филмови главно...

Рама одобрува договор меѓу Белград и Приштина

Албанија го охрабрува постигнувањето финален договор меѓу Белград и Приштина, што ќе го поддржат и САД и ЕУ, изјави албанскиот премиер Еди Рама. - Мојот...

Бока Которска центар за наутичкиот туризам

Министерството за туризам на Црна Гора работи на изработка на стратегија за развој на наутичкиот туризам, за земјата да се позиционира како подобра дестинација...

БиХ во блокада – двајца за НАТО, еден за Москва

На изборот за мандатар мораат да гласаат најмалку два члена на Претседателството на БиХ и во такви околности нема никакви изгледи да биде избран...

Министерот за финансии очекува повеќе инвестиции по влезот во НАТО

Членството во НАТО имаше огромно влијание врз економскиот развој на другите земји во регионот и нема причина зошто тоа да не е случај и...

Долг е патот до економско заздравување

За да има Македонија повисок економски пораст, потребно е фокусот да остане на создавањето додадена вредност, што нашата држава како мала економија, која е...

Експертски реакции по објавувањето на Законот во „Службен весник“

Објавувањето на Законот е легално Од друга страна, професорката Мирјана Најчевска смета дека формалното објавување на Законот за употреба на јазиците е легално. - Не, не...