Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24381)

Јуниорите од денеска во Маврово

Македонската машка јуниорска ракометна репрезентација, денеска заминува за Маврово, каде што во следните седум дена ќе ја реализира втората фаза од подготовките за учество...

Наташа Милованчев изложува во Загреб

Македонската ликовна уметница Наташа Милованчев се претставува првпат самостојно во Загреб, во галеријата „Курија“ при музејот „Пригорјаво“, со изложба под наслов „Промислувајќи го просторот“....

Нова македонска апликација што ви овозможува вести и информации од проверени...

Квантитетот на информациите што секојдневно стигнуваат до нас придонесува за сè потешко распознавање и правење разлика помеѓу вистинските и лажните вести, како и за...

Делата на македонските и на грчките уметници во „Чифте-амам“

Шест познати грчки уметници и петмина од Македонија, инспирирани од убавините на Струга и околината, неколку дена твореа на првата македонско-грчка ликовна колонија „Културен...

Во Русија наидовме на одличен прием

Ѓорѓиев, кој е познат и како пантомимичар, посочува дека на 11-от „Панфиз“, кој денеска почнува во Скопје, првпат ќе се одржува и буто-работилница Вашето име...

Сајмон и Гарфанкел – дует наречен хармонија

Во светот на музиката, музичарите стануваат уметници доколку во животот успеат за својот труд да добијат награда на масовно прифаќање и вреднување на нивните...

Спортските хулигани под посебен надзор

До крајот на годината во Бугарија ќе биде донесен нов закон за фудбалски хулиганизам. Во националното собрание веќе неколку месеци се работи на комплетно...

Нови построги правила за технички преглед на возила

Во Србија од вчера почна да се применува новиот правилник за проверка на исправноста на возилата, а во него се содржани многу построги контроли...

Белград ќе ги отстранува спомениците на ОВК

Во согласност со Законот за воени меморијални објекти, најверојатно, од есен ќе бидат отстранети сите споменици во Србија што им се подигнати на освојувачите,...

Вучиќ го одбегнува Брисел за косовското прашање

Белград верува дека влијанието на Европската Унија за решавањето на некои прашања е помало отколку на Москва и на Вашингтон Последните постапки во српската надворешна...