Ознака: дефект

Исклучени Блок 1 и Блок 3 во РЕК Битола

Проблем во трафостаницата на МЕПСО што се наоѓа во непосредна близина на РЕК Битола, рано утрово предизвика испад на Блок 1 и Блок 3...

„Тесла“ повлекува автомобили од Кина поради дефект

Производителот на автомобили „Тесла“ го повлече речиси секој автомобил од Кина поради забележани дефекти што го зголемуваат ризикот од сообраќајни несреќи и општи опасности...

Наутро или попладне?

Македонија е мала држава со голем број проблеми, но тоа не е оправдание за сегашната ситуација. Доколку навремено беа обезбедени резерви на нафта, природен...

Охрид, Струга, Ресен, Дебар останаа без струја, голем дефект на системот

Охрид, Струга, Ресен, Дебар и повеќе населени места во околината денеска немаат струја, а неофицијално, причината поради која без електрична енергија се над 100...

МЕПСО со детали за дефектот поради кој останаа без струја делови...

Прекините на напојувањето во Скопскиот регион се резултат на неможноста да се ангажираат системските резерви кои не ни беа ставени на располагање од страна...

Отстранет дефектот на цевководот за РЕК „Осломеј“

По десетчасовна интензивна работа на вработените на ЈКП „Комуналец“, ЈПВ „Студенчица“ и механизација на РЕК „Осломеј“, отстранет е дефектот на цевководот преку кој со...

Остранет дефектот на РЕК Битола 

Според информациите од РЕК Битола, во текот на вчерашниот ден, во попладневните часови, дојде до краток спој во едно од електричните кола на електростатскиот...

Мрак во поголем дел од Карпош, се работи на санирање на...

Голем дел од населбата Карпош попладнево остана без електрична енергија. Улицата Илинденска е во мрак и не работат ниту семафорите на булеварот.  Електрична енергија нема ниту...

Пукаат водоводни цевки – не се знае зошто

Од ЈП „Водовод и канализација“ тврдат дека уличните дефекти некогаш се случуваат поради дотраеност на мрежата, некогаш поради случајно предизвикан дефект од страна на...

Поради дефект без вода ќе остане населбата Пролет

Од ЈП „Водовод и канализација“ на Град Скопје има најава дека поради уличен дефект на улицата Страшо Пунџур бр.11, во населбата Пролет без водоснабдување...