Ознака: детоксикација

Јапонска бања за стапала за отстранување на токсините

Како што се грижиме за лицето и телото, не смееме да заборавиме и на нашите стапала. Детоксикацијата на стапалата станува сѐ попопуларна како начин...

Намирници за природна детоксикација

Здрава храна Ако во последно време се чувствувате уморни, можеби ќе ви треба детоксикација на телото. Нема причина да не го исчистите телото од токсини...

Што е подобро – детоксикација или пост?

Би сакале да го ослободите телото од насобраните токсини, но не сте сигурни што ќе биде подобро за вас - детоксикација или пост? Детоксикација...

Здрава храна – Викенд-програма за детоксикација

Чувствувате замор и недостиг од енергија, имате подочници што не можете да ги скриете ниту со најдобра шминка, а кожата ви е сува? Ова...

Како да се вратиме во форма по празниците?

Според нутриционистите, за детоксикација на организмот најважна е зелената боја - зелен зеленчук и зелена глина, кои се одлични чистачи на штетните материи Повеќето од...