Ознака: Дарко

Почина Дарко Димовски, претседателот на ССМ

По кратко боледување на 45-годишна возраст почина Дарко Димовски, претседател на Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ). - Колегите, соработниците и работниците ќе го паметат...

Човечкиот потенцијал е најважен ресурс на државата

Во текот на 2022 година во Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) се евидентирани вкупно 40.254 обраќања за работници по разни основи за заштита...

За 180 дена, реализирани 150 проекти во Бутел

По изминати шест месеци откако седна на градоначалничкото место, градоначалникот на Општина Бутел, Дарко Костовски, ги претставува најважните капитални проекти што ги реализира во...

Линеарно покачување на сите плати во државата

Интервју со претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ), Дарко Димовски Одбележувањето на овој 1 Мај е сосема различен од претходните години, најпрво пандемијата,...

Креативното изразување поттикнува ментално исцелување

Дарко Аницин Дарко Аницин е уметник што досега има реализирано неколку самостојни изложби. Пандемијата и изолацијата особено ја предизвикаа неговата креативност. Како член на Друштвото...

Петгодишен спомен за Дарко Марковиќ

Драг Брате, На 16 јуни 2016 се навршуваат пет години откога Ти нѐ напушти засекогаш. Останаа само спомени. Денес ни недостигаат твојата ведрина, оптимизам и...

Уметноста како антистресен механизам

Изложба на графичкиот дизајнер Дарко Аницин Во домот на културата „Кочо Рацин“ е отворена самостојната изложба на академскиот графичар и графички дизајнер Дарко Аницин. Целта...