Ознака: господово

Летото Господово 2022 и претстојните избори

Во 2024 година, за жал, Македонија втурната во вирот на геополитичките тектонски промени се наоѓа пред искушение: изумирање на македонскиот народ. Иронијата да биде...

Сега на Балканот го живееме времето на 1767-то господово лето

Глаголење на христијанин од Македонија (4) Ефенди Јакуп Селимовски е роден и погребан во Кичево (1946-2013). Ефенди Селимовски дипломира на Филолошкиот факултет на исламскиот универзитет...