Ознака: Горан

„Писмо до внуката“ од Горан Стефановски како сликовница

„Писмо до внуката“, најпрочуеното писмо од Горан Стефановски, доби форма на сликовница во издание на „Три“. - Од душата на еден дедо, истовремено и човек...

„Домот е таму каде што боли“

Корените на родот на Горан Стефановски се од селото Ербеле, во денешна Албанија Потрага по корените на Горан Стефановски (4) Дали селидбите се дел од идентитетскиот...

„Домот е таму каде што боли“

„Нова Македонија“ го објавува фељтонот „Потрага по корените на Горан Стефановски: Домот е таму каде што боли“ од Иван Антоновски. Во неколку продолженија се...

„Домот е таму каде што боли“

Во текот на следните денови, „Нова Македонија“ ќе го објави фељтонот „Потрага по корените на Горан Стефановски: Домот е таму каде што боли“ од...

„Домот е таму каде што боли“

Во текот на следните денови, „Нова Македонија“ ќе го објавува фељтонот „Потрага по корените на Горан Стефановски: Домот е таму каде што боли“ од...

Излезе новиот роман на словенечкиот писател Горан Војновиќ

Деновиве од печат излезе преводот на новиот роман на словенечкиот писател Горан Војновиќ, насловен „Ѓорѓиќ се враќа“. По објавувањето на „Југославија, моја дежела“ и...

Ново издание на „Мала книга на стапици“ од Горан...

Во издавачката куќа „Три“ стигна ново издание на „Мала книга на стапици“ од великанот Горан Стефановски – значајно име со кое сите се гордееме. -...

Излезе француско издание на есеите на Горан Стефановски

По иницијатива на париската установа „Куќа на Европа и Истокот“, а со поддршка на францускиот национален центар за книгата, македонското министерство за култура и...

Во есеите на Горан Стефановски се открива неговото врвно мајсторство

Книгата „Идентитетот е приказна“ на Иван Антоновски (издание на Конгресен сервисен центар) фрла јасна светлина врз еден навидум маргинален, второстепен дел од импозантното творештво...

Гостува Горан Кривокапиќ, еден од најуспешните гитаристи од помладата генерација

Последниот во серијата концерти во рамките на 13. фестивал на класична гитара „Тремоло“ на класичниот гитарист Горан Кривокапиќ од Црна Гора, во Македонската филхармонија,...