Ознака: Големиот

Најпосетената изложба му била посветена на големиот Александар Меквин

„Мет гала“, најгламурозната вечер во која се вперени погледите на целиот свет, секоја година е само врвот на ледениот брег, ексклузивна вечер за елитата....

Интимната природа на големиот Вилијам Тарнер

Сите знаат сè во детали за неговиот цртеж, патувања и изложби, но не многу за неговиот приватен живот, особено за односот со жените. Се...

Големиот мал музичар

Секој е талентиран за нешто, секој носи некаков дар, а во мојата зграда на вториот кат живее еден мал музичар. Младиот виолинист најмногу од сѐ да свири сака, по цели...

Како Кина испланира посилен економски исчекор за 2023 година

Големиот план на Пекинг Пекинг работи на пакет за поддршка во вредност од повеќе од трилион јуани (143 милијарди долари) за својата полуспроводничка индустрија. Според...

Големиот чекор

Откупна награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Не можев веќе да издржам. Беше лето, училиштен распуст, розите во полн цвет, вишните, речиси...

Самите го создадоа големиот брат, а сега се ужасени од него

Реакциите во јавноста се однесуваат на можната злоупотреба на ресурсите на безбедносните агенции за партиско-политички цели. Собирањето разузнавачки информации од страна на агенции како...

Големиот проблем во срцето на „малиот шенген“

Дали заврши процесот на европското проширување? Без разлика на сите декларации, свечени изјави, повторување на ветувањата од Солунскиот самит на ЕУ од 2003 година,...