Ознака: возрасните

Полесно се справуваат со проблемите на возрасните отколку на децата

Трите партии во германската коалициска влада не се согласуваат околу неколку клучни политички прашања, вклучувајќи и околу планот за „Основна детска безбедност“, кој е...

Читањето ги подобрува когнитивните способности кај возрасните

Живееме во извонредно динамичен свет во кој основна карактеристика е брзината: се патува главно со авиони, а многу вести, соопштенија и занимливости добиваме единствено...

Претстава во која можат да се пронајдат и децата и...

Се надевам дека претставата ќе допре до сите што ќе ја гледаат, до децата се разбира, но и до возрасните, вели Стојанче Ванѓелов, кој...

Да не се заборават возрасните

Пандемијата трае, борбата против последиците и во светот и кај нас станува сѐ поактуелна. Во вакви услови се настојува да се вратиме во нормален...