Ознака: „Водовод и канализација“

Внимателно и разумно со природниот еликсир на животот!

ЛЕТОТО НÈ ПОТСЕТУВА НА НЕОПХОДНОСТА ОД РАЦИОНАЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ВОДАТА Според податоците од минатите години на „Евростат“, жителите на земјите од Европската Унија просечно трошат...

Вработените од скопски „Водовод и канализација“ пред штрајк

Синдикалната организација на СУТКОЗ при „Водовод и канализација“ донесе одлука за користење на правото на штрајк. Од Сојузот на синдикати на Македонија, информираат дека...

СУТКОЗ: Се врши притисок и тортура врз вработените во „Водовод и...

Синдикатот на работниците од угостителството, туризмот, комунално- станбеното стопанство, занаетчиството и заштитните друштва (СУТКОЗ) при ССМ обвинува дека се врши притисок и тортура врз...

Град Скопје врши ревизија на вработувањата во „Водовод“, СУТКОЗ бара да...

Синдикатот на работниците од угостителството, туризмот, комунално-станбеното стопанство, занаетчиството и заштитните друштва (СУТКОЗ) при ССМ бара од градоначалничката на Град Скопје да ја преиспита...

Со секој порој, проблеми безброј

Хронични тешкотии со нефункционалноста на дел од градската атмосферска канализација За жал, колку надлежните од јавното претпријатие „Водовод и канализација“ и да ги чистат сливниците...

ЈП „Водовод и канализација“ со зголемен број интервенции

Во текот на целиот завчерашен ден, екипите на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ извршија поголем број интервенции на територијата на Скопје. Секторот Водовод нотира зголемен...

ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје продолжува со поддршката на мисијата...

ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје, како општествено одговорно претпријатие, веќе две години континуирано ја поддржува мисијата на СОС Детско село преку реализација на...

Игор Гулабоски е нов в.д. диркетор во „Водовод и канализација“ во...

Нов в.д директор на ЈКП „Водовод и канализација“ во Прилеп е Игор Гулабоски, инжинер технолог, со над 18 годишно работно искуство во приватна фирма...

Три светски реномирани компании во трка за изградба на Пречистителната станица...

ЈП „Водовод и канализација“ - Скопје, како јавно претпријатие, секогаш е во служба на граѓаните и во служба на исполнување на потребите на своите...

Извршен увид на работните активности за реконструкција на водоводната мрежа

Генералниот директор на ЈП „Водовод и канализација Скопје“, Душко Весковски и изведувачите на проектите извршија увид во текот на работните активности за реконструкција на...