Ознака: Вилнус

Три нови одбранбени планови и пакет за приближување на Украина се...

Клучните предизвици со кои се соочува Алијансата и натамошните чекори за зајакнување на одбранбените капацитети, но и приближувањето на Украина кон Алијансата ќе бидат...

Кулеба: Договорени се важни одлуки за Украина и НАТО

Украина ќе се приближи уште поблиску до членството во НАТО по претстојниот самит на алијансата во Вилнус, главниот град на Литванија, кон крајот на...

НАТО ја зајакна одбраната на Вилнус пред самитот

НАТО го претвори Вилнус во тешко вооружена тврдина за заштита на американскиот претседател Џозеф Бајден и другите лидери на блокот, кои се состануваат следната...

Вилнус ќе се претвори во голем ресторан на отворено

Градските власти на литванскиот главен град Вилнус, за да се овозможи социјално дистанцирање, ги отвораат јавните места и им даваат ваучери во вкупна вредност...

Македонските проблемисти освоија 49 поени за новиот ФИДЕ-албум

На Светскиот конгрес на шаховската композиција во Вилнус, ВМ во проблемски шах Зоран Гавриловски освои специјална награда на официјалниот петдневен турнир во компонирање На Светскиот...