Ознака: вештачко езеро

Наскоро ново вештачко езеро Осломеј 2 ќе се формира на депресијата...

Вештачкото езеро што почна да се формира на просторот од поранешниот рудник за јаглен „Осломеј-запад“ наскоро ќе биде финализирано, по што на релативно мало...

Се полни прилепското езеро за наводнување, ќе се обновува испустот на...

До април водостопанското претпријатие „Прилепско поле“ очекува да се наполни прилепското вештачко езеро за наводнување на површините, главно, со тутун. Според Ѕвонко Талески, раководител на...