Ознака: Брамс

Новогодишен концерт на „Охридско лето“ со Штраус, Брамс, Калман…

Новогодишен концерт на оркестарот под покровителство на „Охридско лето“ ќе се одржи на 16 декември, со почеток од 20 часот, во салата „Билјана“, во...

Чарли Чаплин, трите прасиња и Брамс

Насловот на оваа музичка приказна можеби изгледа чудно и збунувачки, но не е случаен. Има една нишка што ги поврзува Чарли Чаплин и трите...