Ознака: Благој Чоревски

Шарена опозиција

Што прави опозицијата??? Да, токму тоа е прашањето што му го поставува диктаторот во пиесата „Оставка на еден карипски министер“ или „Достага на највисокиот...

Благој Чоревски добитник на наградата „Св. Јоаким Осоговски“

Истакнатиот македонски актер Благој Чоревски е годинашен добитник на единствената награда на меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“, што јубилејно десетти пат ќе се...