Ознака: Бил Емот

„Петте минути“ на Џорџа Мелони

Всушност, победата на Мелони во голема мера ја одразува нестабилноста што е карактеристична во последнава деценија. Со оглед на тоа што Италија беше предводена...

­Колку сме блиску до имунитетот на стадо

Бил Емот Кога светот ќе има вакцинирано 80 отсто од возрасната популација? Ова е нивото што, според научниците, ќе биде доволно да се стекнеме со...

Паника! Паника!

Забавна колумна, нема што. Оваа лево. И сега јас треба да дебатирам со неа. Среќа што јас ќе дебатирам, а не Стево Пендаровски. Ќе...

Пролет на национализмот?

Од референдумот за брегзит во Обединетото Кралство и изборот на американскиот претседател Доналд Трамп во 2016 година, се појави консензус дека популизмот, односно политиката...