Ознака: библиотека

Кисела Вода после 11 години доби библиотека

Библиотеката „13 Ноември“, клон на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје, после 11 години продолжува да работи во Домот на културата „Билјана Беличанец“ во...

Промоција на „Книжевна мапа на Скопје“ во Градската библиотека

Во чест на 13 Ноември, како и во рамките на одбележувањето на својот 78. роденден, градската библиотеката „Браќа Миладиновци“ ја организира промоцијата на книгата...

Во библиотеката во Битола отворена „Дневна соба“,

Денеска во Националната установа Универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ во Битола беше промовиран нов библиотечен мултифункционален простор наречен „Дневна соба на градот“ каде што...

Мултимедиумска библиотека каква што посакува секое дете

Просторот е наменет за реализација на слободните ученички активности, работилници, истражувачки проекти, спроведување обуки, предавања, промоции на книги. На тој начин оваа специфична библиотека...

Ваучери за бесплатно едногодишно членство во битолската библиотека

НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола започна да ја реализира кампањата „Сите во библиотека“! Кампањата има цел подигнување на свеста на важноста за читање,...

Размена на библиотечен материјал на библиотеките од Битола и Лазаревац

Директорот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, Бојан Стефановски во рамките на реализација на партнерскиот состанок на ЕРАЗМУС + Проект ПРОУД И кој...

Фатма Аземовска го доби признанието библиотекар на годината

Библиотекарката м-р Фатма Бајрам Аземовска, вработена во НУУБ „Св. Климент Охридски", Битола е добитничка на признанието библиотекар на годината,кое се доделува за врвни достигнувања од...

„Последните селани“ најчитана во битолската библиотека

Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ во Битола приреди изложба на најчитаните книги во изминатите години во битолската библиотека. Станува збор за стоте најчитани книги...

Битолската библиотека слави 76 години од основањето

Битолската универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ денеска одбележа 76 години од основањето. Библиотеката е основана на 25 март во 1945 година со решение на...

Одбележан патрониот празник на прилепската библиотека „Борка Талески“

Со полагање на цвеќиња на споменикот во месноста „Чашка“, во чија близина во 1942 година загинаа народните херои Борка Талески и Лазо Филиповски - Лавски,...