Ознака: Бестрашни

Бестрашни и смели, ги кинеа синџирите на вековното ропство

Сведоштва на директните учесници во ослободувањето на Скопје Во дневникот на Шеснаесеттата македонска ударна бригада е запишано: „Партизаните со нетрпение го чекаа часот за тргнување....