Ознака: бесплатен превоз

Бруцошите имаат право на бесплатен превоз, велат од ЈСП

Во пресрет на почетокот на академската 2023/2024 година ЈСП потсетува дека право на студентски годишен билет за бесплатно користење јавен превоз имаат сите редовни...

Нема веќе бесплатен автобуски превоз од утре

Од утре претставува да важи одлуката за бесплатен јавен градски превоз која времено беше донесена како една од пакетот мерки на град Скопје за...

Пензинерите во Битола два дена неделно ќе се возат бесплатно

Градоначалникот на Битола, Тони Коњановски, и претседателката на Советот, Габриела Илиевска, до Советот на општината поднесоа иницијатива со која, пензионерите од Битола, ќе добијат...

Од петок, четири дена во неделата бесплатен превоз за возрасните во...

Од петок, 25 март, годинава, започнува да важи одлуката за бесплатен јавен превоз за возрасни лица. Бесплатниот превоз се однесува на категоријата лица -...

Бесплатен јавен превоз од утре од 18 часот до 5 часот...

ЈСП Скопје соопшти дека и годинава ќе овозможи бесплатен јавен превоз по повод одржувањето на традиционалната културна манифестација „Бела ноќ 2021“, а во функција...

Од утре се укинува бесплатниот превоз за пензионери, ученици и студенти

ЈСП информира дека од утре, четврток, 12 март, нема да важат бесплатните годишни средношколски и студентски билети за користење на јавниот превоз. Одлуката е...

Бесплатен превоз за празникот Свети Трифун

Неготино По повод прославувањето на празникот на лозарите и винарите, односно за време на одржувањето на централната манифестација, на 14 февруари, ќе има бесплатен превоз...

Поради загадувањето, бесплатен градски превоз во Битола

Согласно Одлуката за субвенционирање на бесплатен јавен градски превоз на патници во денови со високи нивоа на концентрации на суспендирани честички РМ10 во амбиентниот...

Бесплатен автобуски превоз за „Бела ноќ“

По повод манифестацијата „Бела ноќ“, користењето на јавниот превоз ќе биде бесплатно. Бесплатниот превоз ќе важи од 18 часот в сабота (5.10.2019 година) до 4...

Бесплатен градски превоз од денеска во Скопје

Автобусите на ЈСП Скопје и приватните превозници од денеска, 20 јануари, ќе возат бесплатно за граѓаните на Скопје. Одлуката денеска ја донесе Град Скопје...