Ознака: бег

Уште петнаесетина дена за крај на партијата „топлификациски пинг-понг“

ПРОДОЛЖУВА ПРЕФРЛАЊЕТО НА ОДГОВОРНОСТА ЗА ТОА КОЈ ЌЕ ГИ ЗАГРЕВА РАДИЈАТОРИТЕ НА ЦЕНТРАЛНОТО ПАРНО ГРЕЕЊЕ ВО СКОПЈЕ Сѐ уште има време Владата да направи нешто,...

Скопјани ќе имаат парно, уверува Владата наспроти различните ставови со БЕГ

Граѓаните на Град Скопје ќе имаат парно и согласно Законот за енергетика загарантирана е јавната дејност да се врши во целост без прекин, порачаа...

БЕГ–Производство: Немаме обврска да продолжиме со дејноста во новата грејна сезона

Балкан Енерџи Груп БЕГ – Производство нема правен основ да располага со топланите, нема обврска да продолжи со вршење на дејноста во новата грејна...

Битиќи: Сѐ додека не се избере економски оператор, БЕГ мора да...

Сѐ додека не се избере нов економски оператор, БЕГ мора да испорачува топлинска енергија кон граѓаните, изјави денеска вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи,...

Августовските сметки на БЕГ се сторнирани, граѓаните ќе добијат нови, истакна...

Граѓаните на градот Скопје да бидат спокојни, сметките на БЕГ за топлинска енергија се сторнирани и ќе добијат нови корегирани сметки за месец август,...

Бектеши: БЕГ има обврска да ги сторнира сметките, Владата ќе го...

БЕГ има обврска да ги сторнира сметките за парно греење за август за кои реагираа граѓаните, нагласи министерот за економија Крешник Бектеши на маргините...

БЕГ: Субвенцијата на потрошувачите на топлинска енергија до овој момент е...

Субвенциите кои БЕГ Снабдување ги пресметуваше во фактурите за топлинска енергија во месец февруари, март и април 2022 година во висина од 99,6 милиони...

Одземени лиценците на БЕГ за дистрибуција и снабдување со топлинска енергија

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) на главна седница донесе одлуки со кои престануваат да важат одлуките за издавање на лиценца за...

БЕГ остана без лиценца за производство на топлинска енергија, Владата ќе...

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе Одлука со која престанува да важи Одлуката за издавање на лиценца за вршење на енергетска дејност...

Кој ќе ги грее скопјани наесен – топката се префрла додека...

Се поставува прашањето кој ќе ја преземе работата на Балкан енерџи груп (БЕГ) наесен, откако Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) соопшти...