Ознака: бегалски бран

Ангелов: Се надевам нема да има поголем бегалски бран

Директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов, заедно со преставници од француската амбасада, оствари работна посета на Транзитниот прифатен центар „Винојуг“ на...

Зехофер: Ни се заканува бегалски бран поголем од оној во 2015...

Германскиот министер за внатрешни работи, Хорст Зехофер, предупреди за опасноста од нов бегалски бран што би можел да го надмине оној од 2015 година,...

Турција не ги почитува обврските за спречување на бегалскиот бран

Грчкиот министер за миграциска политика Димитрис Вицас телефонски разговарал со турскиот министер за внатрешни работи Сулејман Сојлу, кого го повикал Турција да ги почитува...

Бегалски бран од Авганистан и се заканува на Турција

Турската дирекција за безбедност предупреди дека големи мигрантски групи од Авганистан се движат кон турска територија. Според податоци на миграциските служби, дневно по околу...