Ознака: Ацо

Хроника на современата македонска културна историја под перото на Ацо Шопов

Промоција на „Автопортрет со седум прсти“ За првпат, осумдесет години по објавувањето на првата книга на македонски јазик во слободна Македонија, „Песни“ од Ацо Шопов...

Поезијата на Ацо Шопов во арапско руво

Кон поезијата на Ацо Шопов на арапски јазик, објавена под насловот „Избор од песните на големиот македонски поет Ацо Шопов“, во издание на „Куќата...

Ацо Јорданов – борач со пет бронзени медали од Балканот и...

Јорданов беше еден од најдобрите македонски борачи во слободен стил, со освоени две бронзи од медитеранските игри и три од балканијадите. Тој беше меѓу...

За Ацо, за Алексо и за книжното авионче

Од денеска, ексклузивно во „Колибри“, почнуваме со објавување на серијата „За секоја буква приказна“ во 31 продолжение, на писателот Владо Димовски. Приказните се дел...