Ознака: апартхејд

Истрел во темно: вакцинален апартхејд во најава

Овцата го поминува својот живот плашејќи се од волкот и благодарна е за заштитата на овчарот, заборавајќи дека тој ќе ја изеде или продаде...

Вакцини за сите или апартхејд со вакцини?

Гордон Браун По речиси две години, на изминатиов самит на Г7, светските лидери првпат повторно се сретнаа очи в очи. Ова е првиот ваков состанок...