Ознака: антево слово

Меѓународниот конкурс „Антево слово“ продолжува до 31 март

Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“), во соработка со Здружението за развој на...

Иван Антоновски е добитник на наградата „Антево слово“

Годишен лауреат на четвртиот меѓународен конкурс за поезија „Антево слово”, распишан од Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ во соработка со здружението за развој...

Распишан поетскиот конкурс „Антево слово“

Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“), во соработка со Здружението за развој на...

Познати добитниците на „Антево слово“ во Сицилија

Mеѓународниот конкурс за поезија ,,Антево слово“, распишан третпат од меѓународната поетска манифестација „Анџело ла Векија“, во соработка со здружението „Контекст - Струмица“, ги прогласи...

Второ издание на поетската манифестација „Антево слово“

Второто издание и официјалното доделување на наградите „Антево слово“, кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ (Il Parnaso – Concorso di...

Академик Катица Ќулавкова добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево...

Академик Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/2019 во Сицилија, Италија, за песна по слободен избор. Според жирито, нејзината...