Ознака: анкета

Гласајте за најубавото знаме во светот!

Странскиот сајт Ranker направи анкета со најдобрите знамиња во светот, може и вие да гласате за вашиот фаворит. Знамињата на сите светски народи се симболи...

Галуп: Бугарите на страна на Македонија во спорот со Грција

Бугарите ја поддржуваат Македонија за спорот со Грција за името, покажува најнова анкета на Галуп спроведена меѓу 9 и 16 март врз 772 лица. Имено,...

Анкети: Разликата меѓу Нова демократија и СИРИЗА се намалува

Конзервативната Нова демократија (НД), според истражувањата на јавното мислење, и натаму е најпопуларна политичка сила во Грција, иако нејзината предност пред владејачката Коалиција на...

Анкета: Грците омекнуваат по прашањето за името

Половина од анкетираните Грци (50%) сметаат дека заемно прифатливо решение за името со севкупна употреба е во служба на грчките интереси, а исто толку...

Се намалува поддршката за независна Каталонија

Поддршката за независност на Каталонија сѐ повеќе се намалува, покажуваат најновите анкети. Па, така, поддршката за независна Каталонија е намалена на 40,8 отсто. Колку...