Фото: ОК Будовлани Лоѓ

Интервју со полската одбојкарка

Полската одбојкарска репрезентативка Магдалена Штисјак доби прилика да настапи против нејзиниот поранешен клуб, Будовлани од Лоѓ, при неодамнешното гостување со турски Фенербахче кај полскиот претставник во Лигата на шампионите (ЛШ). Таа зборуваше за враќањето во Лоѓ, како и за приврзаноста кон градот.

– Сакам да се враќам во Лоѓ. Спомените од овој град се секогаш одлични. Го сакам градот и луѓето околу него – изјави Штисјак.

Какви беа вашите чувства и реакции на веста дека ќе имате можност повторно да играте во Полска, во Лоѓ?

Да бидам искренa, кога потпишав со Фенербахче, веднаш помислив дека ќе играме со полскиот тим во Лоѓ, во Лигата на шампионите. Знаев дека Фенербахче има среќа кога станува збор за полските тимови. Четири години играв во Италија, за жал, никогаш не се сретнав со полски тим. Немав одредени желби, само сакав да дојдам во Полска, да го видам моето семејство и да играм со клуб од полска лига, со полски противник

Би сакал да ве прашам за вашата омилена асоцијација со Лоѓ, но мислам дека одговорот можеби е промоција на Летните олимписките игри?

– Дефинитивно да. Промоцијата на игрите е навистина една од моите најдобри асоцијации. Лоѓ е многу блиску до моето срце. Мојата куќа е оддалечена само еден час од овој град. Добро се сеќавам на клубот и на околината.

Дојдовте во Лоѓ порано. Дали имавте време да го покажете градот на вашиот сегашен тим?

Да, им покажав на девојките некои места во Лоѓ. Покрај тоа, девојките веќе ме прашаа за Мануфактура. Ги однесов во Мануфактура и во галеријата Лоѓ. Имавме време и за пешачење во близина на улицата „Пјотрковска“. Многу луѓе од тимот веќе се сретнаа со Лоѓ, токму по повод гореспоменатите квалификации за Летните олимписки игри, кои се одиграа во прекрасната арена „Атлас“.

Комерцијална објава