Домување

Домаќинките поминуваат многу време во своите кујни. Токму затоа нивниот простор мора да зрачи со позитивна енергија, а со некои навики едноставно му штетиме на тој простор. Има повеќе навики што мора да ги елиминирате.
Миете садови со „тешки хемикалии“: Сте се префрлиле на готвење здрави оброци, но сепак истите тие садови ги миете со тешки хемикалии. За да бидете целосно доследни на нетоксичноста, користете препарати што имаат сертификат дека не содржат штетни хемиски соединенија.
Готвите без вклучен вентилатор: Кога ќе се загрее, шпоретот на гас може да ослободи мали токсични честички, а кога тие се акумулираат во кујната, тие можат да достигнат нивоа што претставуваат ризик по здравјето. Токму поради оваа причина, важно е секогаш да го имате вклучен вентилаторот додека готвите.
Ја чувате храната во пластични садови: Пластичните садови не се здрави бидејќи имаат штетни соединенија што влијаат на ендокриниот систем. Наместо тоа, ставете ја топлата храна во стаклени садови и користете силиконски ќесиња за повеќекратна употреба за ладни предмети.