Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25686)

Правна држава во заложништво

Во 2001 година Македонија ги амнестира припадниците на ОНА за агресијата врз државата и воениот конфликт, но се чини дека политичката групација што произлезе...

Кујнски навики што мора да ги елиминирате

Домување Домаќинките поминуваат многу време во своите кујни. Токму затоа нивниот простор мора да зрачи со позитивна енергија, а со некои навики едноставно му штетиме...

Граѓаните се изјаснија за деполитизација на државната телевизија

Словенија Словенците на референдум усвоија закон за да се спречат политичките назначувања во јавната телевизија. Како што веќе најавивме, во неделата Словенците одржаа референдум за...

Науката го лоцира метанот како стакленички гас број 1

Метанот има директно влијание врз климатскиот систем, како и индиректни ефекти врз човековото здравје и екосистемите, особено преку неговата улога како претходник на тропосферскиот...

Разбиен балкански картел осомничен за шверц на третина од кокаинот во...

Според соопштението на Европол, во координирани акции спроведени помеѓу 8 и 19 ноември низ Европа и Обединетите Арапски Емирати, со поддршка на американската агенција...

Тежиште на базичното производство на струја, а потоа алтернативите

Главното прашање на кое се бара одговор е како побрзо да се зголеми производството и да се обезбеди стабилно снабдување со електрична енергија од...

Отпад или нов ресурс

Во Македонија, со околу 35.000 вработени и повеќе од 600 милиони евра годишен извоз, текстилната индустрија е една од водечките индустриски гранки и таа...

Скопје под сообраќајна опсада, граѓаните во заложништво

Сообраќајната блокада што ја предизвикаа вчера приватните автобуски превозници, поради неисплатен долг, предизвика целосен сообраќаен хаос во главниот град. Недолжните граѓани, кои поради блокадата...

Онлајн конференција за литературното творештво за деца и млади

Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност – Скопје, на 20 декември, во 11 часот ќе одржи онлајн конференција на темата „Литературното творештво за...

Донирајте стара хартија – за нова Брајова книга!

Државното училиште за рехабилитација на деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ од Скопје започна кампања под мотото „Донирајте стара хартија - за...