Домување

Без разлика дали се подготвувате за чистење или штотуку сте дознале дека ќе ви дојдат гости за неколку часа, со чистењето на неколку работи вашиот дом може веднаш да изгледа светло и сјајно.
Отстранете го нередот во кујната: дури и да немате време да ја исчистите ринглата или да се занимавате со садовите во мијалникот, чистотата на работната површина ќе остави впечаток дека вашата кујна е уредна и организирана. Прво извадете сè од неа, потоа избришете ја со средство за чистење за да ги отстраните нечистотиите и трошките, а потоа можете да го пробате трикот со послужавник: земете украсен послужавник и употребете го за сѐ што сакате да оставите на работната површина.
Разубавете го каучот: ова е лесен начин целата соба да изгледа почисто. Ако имате домашно милениче што се митари, фатете го валјакот за коса за да го исчистите. Ако вашите перници изгледаат малку рамно, обидете се да додадете нешто во нив. На крајот, преклопете ги сите ќебиња за да изгледаат уредно, а каучот да изгледа удобно.
Брзо исчистете ја бањата: за конечно чистење непосредно пред да се појават гостите, заменете ги крпите за раце. Избришете го огледалото: прво испрскајте го спрејот за чистење на крпа без влакненца, а потоа избришете за да бидете сигурни дека нема дамки на огледалото.