Фото: Архива

Да не дозволиме Македонија да биде жртва на нефункционално меѓународно право

Во услови кога Македонија веќе три години е блокирана од страна на Бугарија во обидот да ги почне пристапните преговори со Европската Унија, несомнено иницирањето на една слична независна истрага под патронат на ОН може да потврди дека Софија прекршила повеќе аспекти на меѓународното право, но со потпишувањето на Договорот за соработка и добрососедство, Македонија едноставно сама си ги одзела правните алатки за ваква борба

Прочитајте повеќе во утрешниот број на „Нова Македонија“