Летните горештини кои се вообичаени за месец август дојдоа до израз деновиве, а неделава повторно имавме температури од 40 степени. Високите температури беа поттик за освежување на слоновите во Скопската зоолошка градина. Горан Анастасовски ни ги испрати прекрасните фотографии.