„Махараџас експрес“ е најлуксузниот воз на Индија, своевиден подвижен хотел кој на патниците им овозможува осумдневна авантура низ азиската држава, поминувајќи низ нејзините националните паркови и посетувајќи ги најпознатите знаменитости како што е Таџ Махал, на рутата наречена „Наследството на Индија“.